De 100 mijl van Rooj


Op 25 mei organiseert Cycle for Charity voor de 6e maal de toertocht (circa 100, 160 of 180 kilometer), dit jaar vanuit de provincie Namen, via Haspengouw naar Stramproy.

De route

Voor dit jaar hebben we een volledig vernieuwde route ontworpen vanuit de provincie Namen via het mooie Haspengouw. Zoals ook in vorige edities hebben we weer een route van ongeveer 100 mijl (160 km) en 100 kilometer. Haspengouw staat bekend om zijn mooie glooiende landschap, holle wegen en fruitboomgaarden. Deze routes bevatten geen zware beklimmingen.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een extra zware route van ongeveer 180 kilometer te rijden met steile beklimmingen rond Huy, waaronder de bekende beklimming uit de klassieker De Waalse Pijl: De Muur van Huy (tot 19%!).

Fietsers

De fietsers worden met twee toeringcars naar het vertrekpunt gebracht. De fietsen worden vervoerd met speciale vrachtwagens met ophangsystemen voor veilig vervoer. Tijdens de tocht dienen de normale verkeersregels in acht genomen te worden; er worden geen afzettingen of verkeersregelaars ingezet. Deelname is op eigen risico, iedereen wordt geacht zelf een fiets- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben (bijvoorbeeld via NTFU).

Groepen

Wij verzoeken deelnemers zich zoveel mogelijk als groep (maximaal 15 personen) in te schrijven, met één groepsleider. Iedere groep zorgt in principe zelf voor een GPS systeem (de route wordt ruim van tevoren doorgegeven), en draagt zelf de verantwoording voor de groepsleden en het bijeen blijven van de groep. Personen kunnen zich ook individueel aanmelden. Er zullen dan door de organisatie groepen geformeerd worden waarbij rekening wordt gehouden met de sterkte van de renners. Verder wordt er gezorgd voor een bezemwagen met wat klein materiaal en een EHBO-kist.

Pauze

Op de beide pauzeplekken wordt drank en eten ter beschikking gesteld met voldoende basisvoorzieningen voor tochten van deze lengte.

Finish

De finish zal, in toepasselijke ambiance, plaatsvinden bij de Maroy-Bar in het centrum van Stramproy. Deelnemers kunnen hier gebruik maken van een welverdiende warme hap en kunnen onder het genot van een drankje samen de dag nog doornemen.


Iedere fietser schrijft zichzelf in. Het inschrijfgeld bedraagt € 29,50 p.p., waarvan € 20,- wordt gedoneerd aan Stichting Matchis. Het overige bedrag is voor dekking van de onkosten. VOL is VOL.

Wij hopen op veel enthousiaste deelnemers en op een prachtige 6e editie van de 100 mijl van Rooj!
  • Inschrijven

  • Fiets je met een groep, geef dan hieronder de naam van de groepsleider op, óf de namen van je fietskameraden.
  • € 0,00

© 2019 CycleforCharity    ontwerp: Ontwerpburo de Keizerin    realisatie: Bourne Multimedia    info@cycleforcharity.nl